Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele telefoon of een IPad. Zo zijn er verschillende soorten apps die u kunt downloaden die u motiveren om meer of beter te kunnen bewegen. Met Fitness-apps kunt u thuis oefeningen doen. Andere apps houden bij hoeveel u per dag beweegt. Deze apps registreren ook hoe lang u per dag zit of hoeveel calorieën u verbruikt. Hieronder staan een aantal apps weergegeven die u kunt gebruiken om uw leefstijl 'bij te houden'. 

 

Apps voor voeding: 

Mijn Eetmeter: 

Bent u benieuwd of u dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? En hoeverre eet u volgens de Schijf van Vijf? Door het online Eetdagboek met Mijn Eetmeter in te vullen ontdekt u dat. Daarnaast krijgt u direct advies op maat. U kunt u bij onderstaande link registreren voor de website. 

 

Daarnaast kunt u de app downloaden in de Appstore of Play store waardoor u de app op uw mobiele telefoon heeft. 

Kies ik Gezond App

Gezond kiezen op basis van wat u belangrijk vindt? Wilt u letten op suiker, vet of zout? Heeft u een allergie? Of wilt u zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de 'Kies ik Gezond?'- app. Bepaal zelf waar u op wilt letten en de app helpt u met kiezen. U kunt de producten ook toevoegen aan de Mijn Eetmeter app. 


U kunt de app downloaden in de Appstore of Play store waardoor u de app op uw mobiele telefoon heeft. 

BMI berekenen: 

De BMI (Body Mass Index) is een internationaal gebruikte maat die laat zien of u een gezond gewicht heeft in verhouding tot uw lengte. De BMI geeft een inschatting van hoe gezond uw lichaamsgewicht is. Het BMI kan berekend worden voor vrouwen, mannen en kinderen vanaf 2 jaar. 

 

De BMI is minder geschikt voor u heel gespierd bent, zwanger bent, borstvoeding geeft of van Aziatische afkomst bent.
De middelomtrek geeft een inschatting over de vetverdeling in uw lichaam. Ieder lichaam is anders. U kunt in de mijn Eetmeter app over langere tijd uw gewicht en middelomtrek bijhouden. 

Voor volwassen ligt een gezond BMI tussen de 18,5 en de 25. Voor ouderen en kinderen gelden andere grenzen voor ondergewicht, overgewicht en een gezond gewicht. 

BMI grenzen 19-69 jaar Betekenis
Lager dan 18,5 Ondergewicht
Vanaf 18,5 tot 25 Gezond gewicht
Vanaf 25 tot 30 Overgewicht
30 en hoger Ernstig overgewicht (obesitas)

Apps voor beweging

Ommetje: 

De app ommetje maakt van wandelen een gewoonte. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor uw fysieke en mentale gezondheid. U krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het u te onthaasten en verbetert het uw creativiteit. U kunt met uw vrienden, familie of collega' s een eigen wandelcompetitie starten of met de rest van Nederland. U kunt samen wandelen zonder dat u op dezelfde locatie bent. 

U kunt de app gratis downloaden in de Play Store of de App Store 

De Ommetje- app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt u na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. 

Strava: 

Strava is een van de bekendste sportactiviteiten tracker app die er bestaat. U kunt in de app uw eigen sportprestaties bijhouden. De app is ontzettend uitgebreid. U kunt bijvoorbeeld tijdens het fietsen de snelheid, route, geklommen meters en afstand meten. Strava is een online platform waarmee u uw resultaten kunt delen met anderen. 

 

U kunt snel een account aanmaken en de app downloaden op uw mobiele telefoon. 

App voor ontspanning: 

VGZ Mindfulness coach: 

Mindfulness is het volledig bewust zijn van het moment. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. U heeft minder stress, bent zelfbewuster, rustiger en ontspannen. Met deze app leert u hoe u zich makkelijk kan ontspannen. VGZ biedt 75 gratis oefeningen van meditatie tot kinderyoga. U kunt zelf de stem kiezen die u begeleidt tijdens de oefeningen. U kunt zelf een moment kiezen om te oefenen: onderweg, op het werk, tijdens het hardlopen of voor het slapen gaan. 

 

Er zijn vijf verschillende programma's van twee weken die u helpen het oefenen rustig op te bouwen. Bij elk programma staat er dagelijks een oefening voor u klaar. U kiest zelf wanneer u met het programma start en ontvangt een melding als het tijd is voor u oefening. Komt het moment toch niet uit? Dan kan u het tijdstip van de melding aanpassen.