Beweegmogelijkheden in de buurt

Groot Driene een wijk in Hengelo Oost heeft 8900 inwoners. Wij hebben voor u uitgezocht wat er allemaal te doen is qua beweegmogelijkheden in de wijk Groot Driene. 

 

Sportvereniging H.G.V. 

H.G.V. is een brede en laagdrempelige vereniging, waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan sporten of bewegen. De lessen worden gegeven op locaties over heel Hengelo en worden verzorgd door opgeleide trainers.

Voor de 50+ heeft sportvereniging H.G.V. gymlessen waarbij grondoefeningen, bewegen op muziek en spelvormen worden afgewisseld. Per les verschilt de balans tussen deze gymnastiekonderdelen.  Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld gewichten en dynamische balans (elastische gymnastieklinten). Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de gymnastieklessen voor ouderen. 

De sportvereniging bied ook trampolinespringen voor volwassenen, trampoline springen wordt aangeboden tot 80 jaar. Binnen Twente is sportvereniging H.G.V de enige aanbieder. De trampolines springen tot zes meter hoogte, dat is veel hoger dan de trampolines in de tuin of in een trampoline park. Daardoor kunt u veel leren op deze trampolines onder begeleiding van de trainers. Elke les worden er andere bewegingen aangeboden. Aan het eind van elke les krijgt u de vrijheid om zelf te kiezen wat u nog wil oefenen! U kunt eerst twee proeflessen volgen. 

Trampoline springen voor volwassenen wordt gegeven aan Sportlaan Driene 8-10 op vrijdagavond van 21:00 tot 22:00.

Hier kunt u contact opnemen met sportvereniging H.G.V. 

secretariaat@hgvhengelo.nl
t: 06-43118346

Yoga Atelier:

Houdt u van Yoga, bij Yoga Atelier staat passie en plezier in het leven centraal. De lessen zijn dynamisch, gevarieerd met als doel je uit je 'conformt zone' te brengen. De kunst van yoga en het leven is in evenwicht blijven. Tussen spanning en ontspanning, hard werken en genieten. Yoga Atelier is een ruimte om te experimenteren, je lichaam leren kennen, dingen laten gaan gewoon jezelf te zijn en niks moeten. 

Yoga Atelier bevindt zich aan de Staringstraat 180 in Hengelo. Draag comfortabele sportkleding waar u goed in kan bewegen.

Op de volgende dagen worden er lessen aangeboden:

- Maandag: 19:00- 20:00 Ontspanning XXL 

- Dinsdag:   19:00- 20:00 Rustige Hatha

- Vrijdag:      9:00- 10:00 Power Hatha 

 

Fysio Wandelen: 

Wilt u meer wandelen en fitter worden, maar liever niet alleen? Fysiotherapie praktijk Kompas biedt op donderdag van 12:30 tot 13:30 samen met hun (lunch)wandelen in de wijk Groot Driene. En zo kunt u onder begeleiding in de buitenlucht actief zijn en samen met meerdere mensen wandelen.

Iedereen is welkom!

Op donderdag verzamelen we buiten bij de entree van het Gezondheidscentrum Kompas aan de Jacques Perkstraat 1.

U hoeft zich niet aan te melden.

Nadien is er nog tijd om even te praten onder het genot van een kopje koffie voor de liefhebbers.

Voor verdere vragen kunt u altijd langskomen of bellen naar 074-2504134

FysioFit:

Een gezellig uur les in een groep waarin cardio- en krachtoefeningen worden afgewisseld met grondoefeningen en waar veel aandacht wordt besteed aan rug-, buik- en beenoefeningen. En er wordt uiteraard rekening gehouden met eventuele klachten. 

Ook werkt u aan persoonlijke doelen zoals afvallen of kracht- en conditieverbetering. De groep traint onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Voor verdere vragen kunt u altijd langskomen of bellen naar 074-2504134 of mail naar annet@fysiotherapiekompas.nl of kom een keer kijken en doe gratis mee.

De kosten zijn 33 euro per maand.

 

Wijkracht:

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), is een onderdeel van Wijkracht Ouderen.
In beweging blijven is belangrijk voor jong én oud. Door te bewegen voelt u zich fitter. Bewegen zorgt voor een betere coördinatie en bewegen bevordert het immuunsysteem. Door samen met anderen te bewegen ontmoet u nieuwe mensen en het is gezellig.

  • Yoga
  • Zitdans
  • Tai Chi
  • Gymnastiek
  • Wandelgroep
  • Dans
  • Zumba Gold

Hier kunt u contact opnemen met Wijkracht

a.kleingebbink@wijkracht.nl

06 51 46 77 09